Psykiatriker i Stockholm reder ut dina känslor

26 februari 2022
william eriksson

advertorial

Människor har en tendens att försöka knyta näven i fickan vid livets motgångar. De vill inte visa känslor, framför allt inte att man är svag. Traditionellt sett har detta gällt män i huvudsak snarare än kvinnor. Men det finns stora faror med att inte ta tag i sina problem och behandla traumatiska upplevelser. Det kan till och med leda till att du behöver hjälp med detta av en psykiatriker långt senare i livet.

Låt oss ta ett exempel. Som barn kanske du förlorade en förälder. Din pappa satte sig i bilen en morgon, men kom inte hem. Polisen meddelade att han dog i en trafikolycka. En sanslöst traumatisk upplevelse för vilket barn som helst. Här hade det definitivt funnits anledning att låta barnet prata med en professionell psykiatriker för att behandla sorgen och få bättre förutsättningar att läka. Men istället kanske känslorna bara stuvades undan.

 

psykiatriker

 

Psykiatrikern gräver i din barndom

När det här barnet blir vuxet kanske det hittar en partner. En dålig partner, som lämnar vår huvudperson väldigt plötsligt och oväntat. Är sorgen från den tidigare upplevelsen i livet inte ordentligt behandlad kommer den här händelsen att få en ännu större, kraftigare och svårare reaktion. Nu är det definitivt hög tid att boka in en tid med en psykiatriker som kan hjälpa dig reda ut de gamla känslorna så att du kan hantera utmaningar nu och i framtiden.

För det är lite det som är psykiatrikerns jobb. Att använda erfarenheter från barndomen för att förstå varför ditt liv och dina känslor är som de är idag. Du kan inte fly från dina problem och din historia. Det är bättre att få professionell hjälp. Idag finns det bra med alternativ för behandling av psykisk ohälsa i hela landet. Inte minst i huvudstaden. Här hittar du till exempel en rekommenderad psykiatriker i Stockholm: https://www.rainerstromblad.se/

Fler nyheter