Lån för trasiga bilar och andra tråkigheter

04 februari 2020
Cecilia Olsson
Lån för trasiga bilar och andra tråkigheter

Pengar är något man aldrig kan få för mycket av, men dessvärre allt för ofta har för lite av. Det bästa man kan göra för att hålla en god ekonomi är att lägga upp en bra och genomtänkt budget och följa den. Men det är inte alltid så lätt när kompisarna hör av sig och vill dra ihop en utekväll eller då bilen går sönder och måste fixas omedelbart för att man ska kunna ta sig till jobbet. Det förstnämnda kanske man helt enkelt bara får lära sig att man inte alltid kan ha råd med och istället säga nej. Men det sistnämnda kan vara avgörande för om man ska kunna jobba ihop någon lön överhuvudtaget.

När man råkar ut för oväntade utgifter kan ibland den enda utvägen för att lösa problemet vara att ta ett lån. Om man till exempel tar ett snabblån så får man ofta in pengarna redan nästa dag, man kan oftast låna mindre summor vilket gör att man inte behöver låna mer än vad man är i behov av och det ska betalas av snabbt, oftast inom 30-90 dagar vilket gör att det inte hinner bli så mycket ränta om man följer avbetalningsplanen. Nackdelen med ett snabblån är att det ofta har mycket högre ränta än till exempel bolån och om man inte betalar tillbaka i tid blir det väldigt snabbt väldigt mycket dyrare. Men så länge man betalar tillbaka i tid kan det vara värt att betala högre ränta om det innebär att man får pengarna så fort man behöver dem.

Det är alltid viktigt att jämföra olika lån innan man ansöker och man ska alltid läsa igenom villkor samt det finstilta väldigt noga. På vipbanks.se kan man enkelt jämföra lån från flera olika långivare samt läsa mer om vad man bör tänka på innan man ansöker.

Fler nyheter