Kiropraktik- en gammal läkekonst

31 juli 2020
admin

För att kunna njuta av livet och må bra är det viktigt att inte ha några problem i kroppen som stör, som att till exempel ha värk. Att ha värk kan verkligen förstöra dagarna och stjäla energi. Idag pratar man alltmer om ett holistiskt synsätt, där kropp och själv hör ihop och kommer i balans. Har man obalanser i kroppen, av olika slag, är det därför viktigt att ta reda på vad det beror på.

Om man till exempel drabbas av värk i rörelseapparaten, som armar, ben, rygg eller nacke kan det verkligen belasta och varje rörelse kan kännas tung. Det är därför viktigt att snabbt få bukt med problemen.

Många går kanske till hälsocentralen när de får problem med rörelseapparaten men det är inte så ofta det hittar något bot mot det där. Det kan vara bättre att vända sig till  till exempel en kiropraktor först, för att se om de hittar någon orsak till problemen och/eller smärtorna. Dels är det bättre för att man slipper värktabletter och eventuell sjukgymnastik som i längden kanske inte gör att du blir kvitt problemen.

Går man till en kiropraktor kan de behandla snabbt så man känner en klar förbättring, utan att behöva ta värktabletter eller andra mediciner för att stå ut. 

Kiropraktik är en gammal läkekonst och många som jobbar med detta idag har också en holistiskt synsätt och menar att många saker hänger ihop. Till exempel kan värk i nacke och rygg vara stressrelaterad och att man belastar kroppen på fel sätt, med till exempel för mycket stillasittande. Det finns också de som jobbar med kiropraktik som menar att många saker i kroppen hänger ihop med ryggraden. Till exempel har man sett att magproblem kan hänga ihop med problem som egentligen sitter i ryggraden.  

Om du söker en kiropraktor i Köping finns en bra och kunnig klinik som heter Segers Kiropraktik. Hit kan man söka sig om man har såväl värk mellan skulderbladen, nackspärr, spänningshuvudvärk som ischias, höftsmärta och axelsmärta. Här kan man smidigt och enkelt boka en behandling online eller ta kontakt med honom om man är osäker och har frågor med vilka slags problem han kan undersöka och behandla. 

Fler nyheter