Det finns firmor som erbjuder kompletta stall

22 juni 2022
jonas olsson

editorial

Det är verkligen många som ägnar sin fritid åt hästar och ridning. I vissa delar av vårt avlånga land är det också mer populärt än i andra. Man kan nästan få för sig att det finns fler hästar än människor där.

Drömmen är för många att ha en egen häst eller två. Men om man börjar leta hus på landet i hästtäta områden utanför storstäderna så upptäcker man snart att priserna rusar i höjden om det finns stallutrymme för ens en halv häst. Det är lätt att ge upp drömmen då.

Det behöver man dock inte göra. Att själv ordna bostad till hästen är inte så svårt om man vänder sig till en firma som erbjuder kompletta stall. Man kan köpa byggsats till en mini- eller maxivariant. Förutom plats till boxar är det förberett utrymmen för förvaring av foder och för sadelkammare.

För dessa stall finns det också val att göra gällande boxarnas storlek, material och mycket annat. Så även om det är en byggsats finns det många möjligheter att själv anpassa efter behov och ekonomi.

 

kompletta stall

 

Montera själv eller anlita hjälp

Om man är händig själv är det heller inte svårt att montera ihop ett sådant stall, eftersom utförliga anvisningar medföljer. Annars kan man anlita hantverkare eller köpa även den tjänsten från företaget som säljer stallet.

Samma firma erbjuder säkert också många tillbehör till stallet, såsom krubbor, vattenkoppar, täckeshängare och allt annat man behöver till sin älskling. Kanske vill man även ha en boxmatta, för att sänka ljudnivån i stallet och minska risken för skador på grund av halka. Det finns självklart också varianter av detta att välja på bland tillbehören.

Förresten, ett tips om du ska sälja ditt hus, som ligger på landet och inte har stall, är att sätta upp ett sånt här komplett stall. Det kommer garanterat att betala igen sig på köpeskillingen.

Fler nyheter