Botox i Malmö kan vara ett bra val för den som vill föryngra utseendet eller lindra vissa medicinska tillstånd

17 augusti 2021
Cecilia Olsson

Botox är ett läkemedel som kan användas till flera olika ändamål, dess mest kända är förmodligen den positiva inverkan det har på oönskade ålderstecken. Botox har till exempel bra effekt på linjerna som ofta uppstår mellan ögonen och får en att nästan konstant se arg, ledsen eller trött ut (även kallad ”arga rynkan”). Förutom fina linjer så fungerar botox även bra på rynkor, framförallt de som uppstår i panna och runt ögonen. Botox används också av många i förebyggande syfte för att rynkor och fina linjer aldrig ska få chans att uppstå.

Botox fungerar inte enbart i kosmetiskt syfte

Botox är ett läkemedel som såklart även kan användas för att behandla vissa medicinska tillstånd. Bland annat så kan man använda botox för att behandla migrän, spänningshuvudvärk, spasticitet, hyperhidros (överdriven svettning) samt bruxism (tandgnissling och tandpressning). 

Effekten av en botoxinjektion börjar i regel märkas efter en vecka och förstärks sedan upp till flera veckor efter behandlingen. Det är inga problem att återgå till normal aktivitet efter injektionen men man bör undvika hård träning första dygnet. Hur länge en botoxbehandling håller är väldigt individuellt och varierar mellan tre till sex månader. Vill man upprätthålla resultatet bör man därför göra två till tre behandlingar per år, beroende på de förutsättningar man har.

Erfarenhet och kunskap hos behandlaren är viktigt 

Oavsett om man vill göra en botoxbehandling för att minska rynkor och fina linjer, för att förebygga uppkomst av ålderstecken eller för att behandla ett medicinskt tillstånd så kan man vända sig till Clinic N.VY i Malmö. Där arbetar personal med god kompetens och lång erfarenhet inom branschen. Samtliga injektioner utförs av legitimerad sjukvårdspersonal efter en konsultation där man tar upp önskemål, förväntningar och förutsättningar. 

Clinic N.VY’s koncept ”hållbar skönhet” handlar om kundfokus, långsiktighet och behandlingsmetoder som skapar naturliga, hållbara resultat. Önskar man göra botox i Malmö på ett tryggt och säkert sätt så kan Clinic N.VY vara rätt klinik att vända sig till.

 

 

Fler nyheter