Vad utförs vid en service på bilen?

Att se till att alltid komma ihåg att lämna in sin bil på service varje år kan vara svårt. Det är bra om det görs en utförlig service varje år så att eventuella fel på bilen kan upptäckas i tid. Bilen behöver en genomgång och kanske även byta ut en del eller två för att den ska fortsätta att hålla sig i toppskick. De som alltid ser till att göra service regelbundet på sin bil, får en bil som håller längre och håller sig i bra skick. En bilservice brukar man generellt säga ska göras en gång per år eller max med ett och ett halvt års mellanrum. 

 

Välj en auktoriserad bilverkstad för er service

Behöver ni kanske ta och lämna in er bil på Bilservice i Hudiksvall till exempel? De flesta auktoriserade bilverkstäder kan utföra service på er bil. De ska ha kunskap om vad som behöver uppfyllas för att det ska kunna kallas för bilservice. Först och främst när det gäller bilservice så brukar man säga att det är oljan som kollas först. Den byts ut och det kan även finnas delar såsom filter till exempel, som behöver rengöras eller rentav bytas till ett nytt sådant. 

 

 

Att tänka på

Några saker kan vara bra som bilägare att tänka på, när bilen ska lämnas in på service. Bilservicen måste utföras helt enligt servicebokens riktlinjer för att man ska få behålla garantin, detta är väldigt viktigt att man har koll på så att bilverkstaden inte gör några misstag. Som sagt så kollas oljan och byts ut men det är fler saker som gås igenom vid en bilservice. Det handlar om allt från bilens lampor, bromsar, däcken och de olika vätskor som finns. Motorn får sig en genomgång och det mesta av bilens elektronik och instrument kollas över så att de är i bra skick. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *