Tandläkare för alla i Järfälla

De flesta vet nog att daglig tandborstning två gånger om dagen och regelbunden användning av tandtråd är viktigt för tandhälsan. Likaså att gå på kontroller hos tandläkaren med jämna mellanrum. 

Ändå är det vissa som hoppar över tandläkarbesöken av olika anledningar fast att de vet att de inte borde. Vissa tycker att det är för dyrt och lägger hellre pengarna på annat. Detta trots att man vet att regelbundna tandläkarbesök alltid blir billigast i längden, eftersom det gör att man tidigt upptäcker felen och hinner åtgärda dem innan de resulterar i mer kostsamma behandlingar.

Men det finns också de som undviker att gå till tandläkaren på grund av obehag och för att de kanske är rädda för att det ska göra ont. Är man tandvårdsrädd och känner obehag av att gå till tandläkaren ska man berätta detta när man bokar sin tid. Då kan tandläkaren planera besöken bättre och kanske vidta vissa särskilda åtgärder som underlättar besöket. 

Ofta känns det bättre om tandläkaren först går igenom vad som ska göras och hela tiden berättar innan vad som kommer att ske. Ibland kan det också hjälpa att ta med sig en vän som stöd eller att hålla i handen. 

Fråga vänner om tips

Det finns de som gärna skjuter upp sina tandläkarbesök för att de helt enkelt inte trivs med sin tandläkare och i så fall ska man byta. Ofta går det att hitta en bra tandläkare genom att fråga vänner om vem de går till. Eller så kan man söka direkt på internet på exempelvis tandläkare Järfälla

Ibland är man också i behov av någon typ av specialistbehandling som exempelvis tandimplantat eller tandreglering. Då är det viktigt att den tandläkare man väljer också kan erbjuda den typen av behandling. På de olika tandvårdsklinikernas hemsidor brukar man kunna hitta information om vilka behandlingar de utför.