Ta hjälp av en flyttfirma och slipp flyttstrul

13 mars 2020
Cecilia Olsson
Ta hjälp av en flyttfirma och slipp flyttstrul

Inför en flytt finns det några saker man kan tänka på för att underlätta hela processen. Det första är att boka flyttfirma eller flyttbil/släp så fort man vet vilket datum man ska flytta, då riskerar man inte att stå utan eller tvingas anlita en firma man inte känner förtroende för då dagen väl kommer. Om man inte har tillträde till det nya boendet samma dag som man ska flytta ut ur det gamla så kan det vara en god idé att magasinera sina saker under tiden, iallafall om det handlar om flera dagar eller veckor emellan. 

När man packar så är det viktigt att använda sig av bra emballage som håller hela vägen. Det blir betydligt omständigare om kartongerna går sönder eller sjunker ihop, dessutom riskerar innehållet att skadas om lådorna inte håller som de borde. Man ska även vara noggrann med att märka upp lådorna tydligt, framförallt ömtåligt gods, men det underlättar uppackningen markant om man tydligt märker samtliga kartonger. Se även till att inte fylla lådorna till mer än hälften med tunga saker och skydda porslin och dylikt med bubbelplast eller papper.

Att anlita ett företag som städar ur lägenheten kan också vara väldigt skönt. Ett flyttstäd kräver så mycket mer än en vanlig veckostädning. Idag är det väldigt vanligt att en flyttfirma erbjuder både flytthjälp och flyttstäd bland sina tjänster. De kan till och med hjälpa till med packning och montering om man helt och hållet vill slippa flyttstöket. 

En firma som erbjuder samtliga av dessa tjänster och mer därtill är Flyttfabriken AB. De lånar dessutom ut 50 kartonger under två veckors tid till flytten utan extra kostnad. Behöver man mer material än så kan man såklart köpa det hos dem. Flyttfabriken AB har trafikförsäkring, ansvarsförsäkring, trafiktillstånd och flyttfirman arbetar alltid med miljön i fokus. Läs mer om deras olika tjänster och skicka in en offertförfrågan på https://www.flyttfabriken.se/.

Fler nyheter