Skapa vackra väggdekorer för barn

20 juli 2021
jonas olsson

Kanske är det dags att gå från det traditionella. Överraska barnen med något nytt och roligt. Genom att använda sig av väggdekorer med barnens favoriter kan renoveringen och andra måsten bli lite enklare. 

Krister och Marie hade äntligen köpt sitt drömhus. Anledningen till flytten var att de båda fått nya jobb på annan ort. Paret såg fram emot den stora förändringen. Deras dotter Lisen på sex år var av en annan uppfattning. 

När de berättat om flytten hade hon smällt igen dörren till sitt rum så att fönstren skallrade. Sedan hördes tumult av saker som kastades. Hon hade inte sagt ett ord på hela dagen.

 

Låt barnen vara delaktiga

Dagen efter hade hon lugnat ned sig. När de satt vid matbordet tillsammans berättade de att hennes rum skulle göras om. Hur ville hon att det skulle se ut? Tveksamt sa hon, rosa för att inte vara alltför angelägen. Men när mamma Marie tog fram familjens laptop och visade alla fina väggdekorer kunde hon inte låta bli att ryckas med.

De klickade sig fram genom sidor med väggdekor för barn. Föräldrarna hade börjat misströsta när hon plötslig sa, den vill jag ha. Hon lutade sig fram och ökade med ena fingret på skärmen. Där var två galopperande hästar. Enkelt ritade men riktiga på något vis. 

Vill du inte ha något med mera färg frågade Krister och försökte styra dotterns intresse till en enhörning med regnbåge vid sidan om. Tillslut gav hon med sig och valde en namn dekoration som skulle sitta på hennes dörr, på utsidan.

 

 

Ett levande rum

Barnet som ska sova i rummet kanske inte är stort nog att vara med och dekorera. Men föräldrarna kan ändå skapa en spännande värld med gulliga eller vilda djur beroende på vad som passar. Genom dekoren kan sagor skapas och göra rummet ännu mera speciellt.

Fler nyheter