Sjukförsäkring som ett extra stöd

När du är sjuk så kan det vara tillräckligt med att försöka ta dig igenom din sjukdom och bli frisk igen. Om du dessutom ska oroa dig över din ekonomi så kan det till och med försvåra ditt tillfrisknande och göra att du är sjuk längre tid. Eller så kan du råka ut för att bli sjuk om och om igen, för att du skyndat tillbaka till arbetet innan du var helt frisk. För dina kollegor kan det också vara illa då de kan bli smittade.

Men ändå är det många som går till jobbet fast att de är sjuka, och det beror ofta på att ekonomin tar stryk så hårt av en sjukdomsperiod. Eller ifall du är sjuk färre dagar men många gånger på ett år, eller under en kortare period. Det kan slå så pass hårt på din ekonomi att du tar till drastiska åtgärder som att byta bostad, sälja någon ägodel eller något annat som du egentligen inte hade velat ifall du haft den inkomsten som du brukar ha.

 

 

Läs och skicka in ansökan

En sjukförsäkring kan se ut på flera olika sätt, men till skillnad mot vad du kanske tror så är det inte alla försäkringar som du själv måste teckna och betala för. Det finns en sjukförsäkring som du kan få ifall du har rätt till sjukpenning eller ifall du har sjuk- eller aktivitetsstöd. Och i stort sett är det så att du kan söka om du faller inom den kategorin, även ifall det finns en del andra kriterier som spelar in.

Det positiva med den sjukförsäkringen är att du kan söka ersättning för allt ifrån heltidsarbete till deltidsarbete. Och även i vissa fall trots att du har avslutat ett arbete. Du kan hitta mer information genom att läsa in dig på all fakta om sjukförsäkringen och skicka ansökan.