Rörinspektion behöver göras regelbundet

Allt i ett hus behöver ses över och kollas ibland, så även rörledningarna. Men det är sådant vi bara förväntar oss ska hålla i evighet, och att avloppet fungerar ser vi som en självklarhet. Men det är lurigt med rören, för man märker inte om något går sönder eller läcker, eftersom det inte syns förrän vattenskador blir synliga. Beställ en rörinspektion vartannat år till ditt hus, så har du gjort en ansvarsfull åtgärd i fastigheten.

Rören filmas invändigt och rörinspektören bedömer ledningarnas funktion och kondition. Man kollar upp vilka fel som finns eller om allt ser bra ut. Till sist gör man en slutbesiktning.Ofta kan man se beläggningar på insidan av rören. Det är fett och smuts som fastnar när man spolar ner matrester och stekflott.

 

Vem kommer och kollar rörledningar?

Det finns företag som har specialiserat sig på rörinspektion. Deras rörinspektörer är auktoriserade, och de har precis den kompetens som behövs för en fullgod inspektion. När du kontaktar ett sådant företag vet du att du får professionell hjälp. Rörinspektören kan säkert allt annat inom rörmokeriet också, men just rörinspektionen är en speciell färdighet.

Rören kan behöva en spolning med hetvatten som löser beläggningar inuti. Det finns skonsamma metoder och rörfirman har specialutrustning för att kunna rensa och spola effektivt. Kanske behöver någon rörbit bytas ut eller lagas. Men du kan ha tur och allt ser fint ut.

 

 

Vad kan man göra själv?

Mellan rörinspektionerna kan man vara noga med att absolut inte spola ner matrester, flott, tops, bomull och annat skräp i avloppet. Märker man att vattnet rinner långsamt i handfatet kan man använda en vaskrensare och man kan spola med varmvatten.

Rensar man golvbrunnar och handfat från hårbollar och annan smuts, rinner vattnet ofta ner igen och man slipper tillkalla rörmokaren. Men man kommer inte ifrån att rörinspektion bör göras regelbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *