När du behöver en konsumentkredit

18 mars 2022
admin

editorial

När man behöver ett lån för något som ska konsumeras, kallas det konsumentkredit och är alltså ett lån helt utan säkerhet, ungefär som ett blancolån. Det betyder alltså att man inte behöver ange vad pengarna ska gå till, som skiljer sig från då man till exempel köper ett hus eller en bil.

Ett konsumentlån kan användas till allt ifrån att köpa möbler till resor och kläder. När man ska ansöka om ett konsumentlån går det både smidigt och går snabbt att ansöka om lånet digitalt. Om man dessutom använder sig an en jämförelsetjänst kan man få svar och erbjudanden från flera olika banker fast det bara tas en enda kreditupplysning. 

lån

 

Ansök hos Swiftbanker

Swiftbanker är ett exempel på en bra jämförelsetjänst när man ska ansöka om en konsumentkredit. Här lämnar du snabbt och enkelt dina uppgifter och därefter tar Swiftbanker fram erbjudanden från flera olika banker och presenterar dem för dig. Om du får ett erbjudande som du tycker är intressant ansöker du om lånet och får sedan svar snabbt.

Att ansöka om lån digitalt är både smidigt och ger besked snabbt. Ibland kanske man sitter i en situation där man behöver ett besked snabbt och då är en sådan här tjänst väldigt bra att använda sig av. Kanske har det kommit ut en bil till försäljning som du måste lägga ett bud snabbt på eller så kanske du har hittat ett hus och har lånelöfte men inte tillräckligt med pengar till kontantinsatsen.

Oavsett vad man ska låna till kan det vara skönt att få ett besked snabbt. Oavsett vad man ska låna pengar till ska an alltid ha en plan för hur man ska betala tillbaka dem. Så man inte lånar mer pengar än vad man kan betala tillbaka. Därför är det viktigt att kalkylera noga innan man beslutar sig för att ta ett lån. 

Fler nyheter