Myggarmband som håller myggen borta

21 januari 2022
Lily Hansen

advertorial

Myggbett hör sommaren till sägs det. Men tänk om man faktiskt kunde slippa de små röda kliande märkena? Visst finns det olika typer av myggmedel som man kan spreja eller smörja in sig med, men proceduren måste upprepas med jämna mellanrum eftersom effekten avtar efter en stund. Det är också lätt att glömma bort att smörja in sig. Betydligt enklare är att använda sig av ett myggarmband. 

De myggarmband som finns på marknaden i Sverige har en snygg design och ser snarare ut som designerarmband och inte myggskrämmare. Armbanden är av vattentålig silikon vilket innebär att armbandet kan sitta på hela tiden och behöver inte tas av vid bad eller då man duschar. På så vis glömmer man inte heller att ta på sig myggarmbandet och är hela tiden skyddad mot myggbett. Ett myggarmband har en hållbarhet på nittio dagar, vilket också betyder att man kan ha ett och samma myggarmband under hela sommaren om man vill.

 

image

 

Viktiga saker att tänka på

Det finns flera olika myggarmband på marknaden. Men vill man köpa myggarmband är det viktigt att man väljer ett som är godkänt och uppfyller de svenska kraven. Myggarmband får inte innehålla några som helst gifter, då dessa exempelvis kan leda till svåra allergiska reaktioner. I stället ska man välja ett myggarmband med en kapsel som består av naturliga oljor som varken är farliga för människor och natur. 

De oljor som används i svenska myggarmband är ofta pepparmyntsolja och lavendelolja, men det kan också vara olja från eukalyptus och malört. Myggarmband passar både barn och vuxna eftersom de går att justera, och kan med fördel bäras både runt handled och fotled. Anklarna och insidan av armarna är också några av myggornas favoritställen kalasa på. Men med ett myggarmband med en kapsel som innehåller naturliga oljor som myggorna inte tycker om, slipper man kliande myggbett. 

Fler nyheter