Med vintern kommer behovet av värmeservice

12 februari 2021
Mikael Barani

Visst är det fantastiskt att vi äntligen har fått en ordentlig vinter. Minusgraderna ligger på tvåsiffrigt på flera håll i landet och folk går man ur huse för att åka skidor, pulka, långfärdsskridskor och mycket mer. 

För visst kändes det lite hopplöst efter förra årets väldigt milda vinter. Den var inte särskilt mycket att hänga i julgranen och länge kändes det som att det skulle bli något liknande även i år. Men som man brukar säga: Skam den som ger sig. Nu har vi riktigt frostigt i februari, även en bit ner i Europa.

Håll värmen i huset

Detta sätter såklart höga krav på att uppvärmning ska fungera i våra hem. Ingen vill ju gå omkring och småhuttra inomhus hela tiden. Framför allt gäller detta förstås när man bor i villa. Då är det alltid en balansgång mellan temperatur och vad det faktiskt kostar att värma upp huset. 

Speciellt kanske i dessa tider då politiska beslut har lett till att SVT häromdagen rekommenderade att man inte skulle dammsuga under vissa tider på dygnet – för att minska trycket på elnätet.

Den kloke investerar en liten slant på värmeservice för att se till att allt ser bra ut i maskineriet därhemma. Det är sådant som sparar pengar, både på kort och lång sikt. 

För på kort sikt handlar det förstås om att att få ut så mycket värme som man förväntar sig av systemet.
På längre sikt handlar det om att systemet ska fungera optimalt och inte gå sönder på gund av något kroniskt fel.

Detta är kanske inte något man tänker på när man bor i en lägenhet men som man definitivt lever nära inpå som husägare.
Bor du på Gotland så kan du ta hjälp av Bengtsson AB som har full koll på läget. På så sätt vet du att ditt system är i bästa form inför de kalla dagarna.

Fler nyheter