Magasinering underlättar flytt och renovering

16 maj 2020
Lily Hansen

Att magasinera sitt bohag eller bara delar av det inför en flytt eller renovering kan underlätta arbetet mycket. Kanske vill man slipa golven i det nya hemmet innan man ställer alla möbler på plats. Eller rensa hemmet på prylar och personliga saker inför en husförsäljning. Det finns också de som hela tiden hyr ett extra förråd för att enkelt kunna ställa undan saker då de korttidsuthyr sin bostad till turister. Även studenter magasinerar ibland sitt bohag vid terminens slut på Storage i Uppsala innan de åker tillbaka till sina hemkommuner över sommaren.

 

Olika öppettider och läge påverkar priset

Det finns många olika företag som hyr ut förråd i Sverige. I så gott som varje stad finns det något och i våra storstäder är utbudet riktigt stort. De olika priserna varierar något och beror ofta på läge men även vilka tider man har access till förrådet. Också själva ytan man hyr påverkar priset. Därför är det viktigt att även tänka på att utnyttja utrymmet på höjden. Det finns magasin som man har access till dygnet runt och så de som bara har öppet i veckorna på kontorstid. Många magasin finns i städernas utkant och i anslutning till stora vägar medan andra är belägna mitt inne i stan. 

 

 

Glöm inte försäkringsskyddet

När man magasinerar sina saker är det viktigt att även tänka på försäkringsskyddet, i alla fall om man har saker av värde. Ofta erbjuder de olika magasineringsfirmorna försäkring men ofta har man redan ett skydd genom sin ordinarie hemförsäkring. I alla fall upp till ett visst belopp. Är sakerna man vill magasinera stöldbegärliga kan det vara bra att teckna en tilläggsförsäkring via sitt försäkringsbolag eller teckna en försäkring via företaget man hyr magasinet av. Jämför de olika försäkringarna och dess olika villkor innan ni bestämmer er. Pengar, värdehandlingar och alkohol brukar man inte kunna försäkra.

Fler nyheter