Kranar för alla arbeten

Man kan i stort sett säga att en kran är en anläggningsmaskin som kommer utrustad med stålvajrar och taljor, som i stort sett betyder block. En kran den använder man till exempel om man behöver hjälp att lyfta eller sänka ned material av olika slag, som man då inte kan lyfta för egen maskin. Det finns firmor som är utmärkta inom detta område och hos dem får du all hjälp du kan tänkas behöva. För det är ju inte ofta som man har en egen lyftkran hemma, eller hur?  

 

Användningsområde 

Det finns olika saker som man kan använda en kran till. Vanligast är det inom byggen och byggarbetsplatser men även som hjälpmedel vid skapandet av tyngre saker som exempelvis inom industrin. Om man har en kran att använda inom en byggarbetsplats så är det oftast en temporär kran man använder sig av, de är då fastsatta i marken eller på mobil plattform som går att förflytta ifall man behöver. Det häftiga med en kran och hur den styrs är att man kan göra det direkt inifrån kranens hytt eller på marken med hjälp av en radiokontroll man styr med händerna. Kranföraren och medarbetarna på marken signalerar till varandra med hjälp av en radio eller handrörelser.

 

 

Olika ändamål

Bor man i Södertälje till exempel så finns det olika lyfttjänster i Stockholm att tillgå. 

Det kan finnas olika anledningar till varför man kan behöva hjälp av en kran i sitt bygge. Man kanske behöver en kran för att lyfta tunga saker till exempel och då är en lastbilskran exemplarisk att använda. Är det en högre typ av byggnad som ska byggas så är en tornkran ett bra val då den ger den allra bästa kombinationen av lastförmåga och lyfthöjd. En mobil kran kan vara bra att ha om kranen behöver flyttas på ofta inom bygget.