Invägning

23 oktober 2019
Cecilia Olsson
Invägning

För någon dag sedan såg jag ett klipp på youtube om ett sätt att gå ner i vikt. Jag känner verkligen att min kropp inte har återhämtat sig efter all god mat och dryck som man unnade sig i somras. Nu är det dessutom så att man unnar sig för att det är så kallt, mörkt och trist väder ute. Det är väldigt enkelt att man går och hittar något gott i skafferiet innan man sätter sig i soffan, istället för att ta sig utanför dörren på en motionsrunda, vem vill gå ut när det bara är grått, rått och kallt ute? Så då satte jag mig och försökte jag hitta inspiration på sociala medier istället. Det jag insåg var att vädret kommer med all sannolikhet se ut så här ett tag framöver så det är kosten jag behöver ändra på.

Metoden jag hittade är egentligen väldigt klassisk och innebär att man ska hålla koll på sina kalorier, tjejen som pratade i videon skulle endast äta 1200 kalorier per dag, men detta kan variera beroende på livsstil och hur mycket man önskar gå ner i vikt. På många förpackningar står det redan hur många kalorier produkten innehåller, men ibland krävs det lite mer mattematik samt vägning av livsmedel.

Så nu har jag inhandlat en bänkvåg i rostfritt stål som är enkel att rengöra och ger en precis vägning. Så får vi se om jag lyckas hålla den planerade dieten. Men den stora fördelen med mitt inköp är att jag såklart har användning för vågen oberoende av hur det går med min kaloriräkning. Det är toppen att använda sig av en våg då man vill följa ett recept till punkt och pricka eller när man till exempel ska måtta upp egenmalt kaffe. Det blir en riktig hjälpreda i köket som jag hoppas kan höja mina kulinariska prestationer.

Fler nyheter