I Stockholm arbetar erfarna och hängivna låssmeder 

30 november 2021
william eriksson

editorial

Det finns väldigt många lås i alla former och utföranden ute i landet. Det finns bland annat hänglås, cykellås, dörrlås och lås till kassaskåpet. Lås finns även på skattkistor och du kanske rent av är ägare till en sådan. Det finns massor av varianter av lås och till många av dem behövs det en nyckel.

Då det finns så otroligt många lås och nycklar i omlopp behövs det många personer som är kunniga inom området. Några som kan allt om lås och nycklar är låssmeder. Det är en väldigt tur att de finns då det kan bli problem med både lås och nycklar. En dörrnyckel kan gå av i låset eller tappas bort så att du inte kommer in genom dörren. Det händer även att nycklar blir stulna vid inbrott eller om någon stjäl din väska med dina nycklar i.

En låssmed arbetar inte enbart med lås och nycklar utan de har även fler tjänster att erbjuda. Om du vill veta mer om vad en låssmed i Stockholm har att erbjuda kan du till exempel besöka:  https://www.lasman.se/ De hjälper dig med att öppna lås, tillverka nycklar och installerar olika typer av passersystem.

image

En låssmed kan tillverka och kopiera extranycklar

Ibland så räcker inte de nycklar du har och då behövs det fler. Det kan vara barn i familjen som blivit så stora att de behöver en egen dörrnyckel. Två familjer kan flytta ihop till den ena familjens boende och då behövs det fler nycklar dit. Det finns många fler anledningar att skaffa en extranyckel eller fler. En låssmed kan göra extranycklar såvida inte originalnyckeln är skyddad i ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem.

Det kan även hända att en nyckel gått av i ett lås eller har gått sönder på annat sätt. Då kan en låssmed tillverka en ny nyckel åt dig.

Fler nyheter