Huspriserna just nu

De senaste åren har bostadspriserna gått upp och det är lätt att ta för givet att det kommer fortsätta på det sättet. Svensken lägger mer procentuellt av sin lön på bostäder än på mycket lång tid och det finns en tilltro till att renovering ska öka värdet på bostaden ännu mer. Om man går in på någon bostadsportal så kan man se slutpriser på fastigheter och därmed jämföra hur priserna såg ut för ett par år sedan mot hur det är nu.

 

 

Bra renovering men dålig investering

 

När man surfar runt på en bostadsportal är det lätt att drömma sig bort med de vackra bilderna och tänka att man själv också ska renovera sitt hem så vackert som det bara är möjligt. Men det finns bra och dåliga investeringar när det gäller renovering. En dålig investering är att lägga dyra pengar på ytskikt för att man tror att det kommer falla potentiella köpare i smaken. Tyvärr visar undersökningar som bostadsportaler gjort, att köpare oftast vill sätta sin egen prägel på ett boende och därför vill man gärna betala så lite som möjligt och istället få pengar över till att fixa till ytskikten enligt egen smak.

 

Den bästa satsningen

 

En bra investering, om man ska renovera, är däremot att putsa på skalskyddet. Det betyder grund, golv, väggar, fönster, dörrar och tak. Ett nyare och bättre fönster med lägre u-värde, som man kan finna på Sparfonster.se, kan inte bara sänka energiförbrukningen utan också höja värdet på fastigheten. Fönstrens skick ligger topp tio gällande blivande kostnader som bostadsportaler bedömer att säljare noterar vid en visning.  Fönster i dåligt skick kan få en säljare att backa hur fint huset i övrigt än är. Så vill man öka värdet på sitt boende och få många besökare på annonsen på bostadsportalen så är fönstren en av de prion man ska satsa på.