Hur du fixar bergvärme – en guide

09 februari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Hur du fixar bergvärme

Har du bergvärme i ditt hem? Är du frustrerad över att den fortfarande inte verkar fungera korrekt, oavsett vad du gör? Om så är fallet är det här guiden för dig! Oavsett om du är en erfaren reparatör eller en fullständig nybörjare på allt som har med jordvärme att göra, kommer den här guiden att visa hur enkelt det kan vara att se till att din värmare fungerar som den ska. Är du redo att sparka bort den irriterande brinnande lukten och få upp ditt hus till en behaglig temperatur igen? Låt oss dyka in direkt och börja få dessa besvärliga mekaniska enheter fixade!

För det första, innan du börjar arbeta med din bergvärme, är det viktigt att du kontrollerar alla säkerhetsföreskrifter som står i bruksanvisningen. Du måste också se till att du har alla rätta verktyg för jobbet. När du väl är redo att börja, kontrollera dina ventiler och rör för att se om de är lösa eller skadade. Om du upptäcker skador kan du prova att åtgärda problemet själv eller kontakta din lokala tekniker för hjälp. Är det bergvärme i örebro det handlar om, skulle jag rekommendera Borrwik.

brunnsborrning

Hur ser vattenflödet ut?

Kontrollera också vattenflödet genom systemet. Om det strömmar för långsamt eller för fort, kan detta leda till problem. Se också till att pumpen fungerar korrekt. Om du inte är säker på hur den ska kontrolleras, se till att du ringer Borrwik igen för att få den rätta hjälpen.

När allt är kontrollerat och fungerar som det ska, se till att ta bort eventuell smuts eller avlagring som har byggts upp på insidan av värmaren. Använd en luftrenare för att säkerställa att allt är helt rent innan du startar systemet igen.

Följer du stegen ovan så kommer ditt system fungera igen på nolltid, om inte så vet du vem du ska ringa.

Fler nyheter