Handskar för alla sammanhang 

Om du frågar världsmålvakten i fotboll Manuel Neuer, till vardags i tyska Bayern München, om hur många handskar han har så får han troligtvis sitta och räkna ett tag. Då syftar man inte på skidhandskar, diskhandskar eller ens handskar för att hålla händerna varma. Man syftar naturligtvis på de målvaktshandskar som Neuer använder för att kunna rädda bollarna som sparkas mot honom från att gå i mål. Gissningsvis har Neuer en typ av handskar för varje väder – och ett oändligt antal av alla sorter. Du har säkert sett när målvakterna spottar i sina handskar. Det är inte någon ritual utan har en praktisk funktion. Greppet på bollen blir nämligen klistrigare. 

 

Handskar ökar prestationsförmågan 

Det är inte bara inom fotbollen man har unika handskar. Numera finns det handskar till allt. Det finns golfhandskar, bilhandskar, cykelhandskar – vad som helst. Det säger någonting om vilken nytta man kan ha av handskar i olika situationer. Våra händer är sköra och ömtåliga och behöver skyddas och tas om hand. Därför finns just alla dessa typer av handskar för att hjälpa oss på traven, men också för att öka vår prestationsförmåga i de olika sammanhangen. Du har väl aldrig sett en fotbollsmålvakt spela en match utan handskar?

 

Som handen i handsken 

Uttrycket att någonting passar “som handen i handsken” känns därför klockrent för att beskriva någon eller någonting som passar alldeles utmärkt i en viss situation. För en handske med ordentlig passform har inga nackdelar om du använder den i rätt sammanhang. På sommaren kan du dock vara lite försiktig med dem. Alltför många drabbas av den olyckliga “bonnabrännan” där man får en linje precis vid handleden om man samtidigt går i t-shirt i solskenet. Då är det väl nästan lika bra att behålla handsken på hela tiden. För även när man tar av den ser den ut att vara på… 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *