Ha nytta av gasol på torpet

22 mars 2021
jonas olsson

Gasol är en bra uppfinning, framför allt utomhus och när det inte finns tillgång till elektrisk ström. Det finns många fördelar med gasol, men det är en giftig och brännbar gas, så man måste hantera den med försiktighet. Om man grillar måste gasolflaskan stå en bit bort, och man måste iaktta all den säkerhet som krävs.

När du ska träffa dina nära och kära ute i det fria, på campingplatsen, vid badsjön, på torpet eller i sommarstugan, är gasol ett bra komplement till andra värmekällor. Gasspisar kan i vissa fall fungera med gasol också, och man kan ha gasolvärme på sin uteplats.

 

Förläng utesäsongen med gasol

Man vill kunna sitta ute långt fram på hösten, och det kan man med gasolvärme. Många restauranger använder gasol och sedan lägger de ut filtar och plädar, som gästerna kan svepa om sig vid behov. Att sitta ute och äta är en lyx för många. Kan du göra det hemma eller i fritidshuset, träffa vänner som kan sitta kvar ute tills det nästan blir natt, är det också ett bra alternativ i pandemitider, att träffas ute men inte på restaurang.

 

 

Gasol är ett prisvärt alternativ

I Stockholm har man ju stadsgasen lätt tillgänglig i gasnätet, men för den som bor en bit därifrån är gasolflaskorna ett bra alternativ. Alla vet att elektricitet är dyrt, så många sparar pengar på att istället använda gas. Värmen kommer också snabbare när man lagar mat, så alla proffskockar gillar gasspisar.

För dig som står utomhus och grillar, träffar vänner och har det mysigt, innebär gasol också en frihet från sladdar och strömuttag. Gasolflaskorna är så lätt flyttbara, att man kan ta med sig en köttbit och grilla den praktiskt taget var som helst. Campinglivet bjuder på stor frihet för den stressade nutidsmänniskan, och man kommer ut i naturen och kan bo där.

Fler nyheter