Göteborgs bästa sortiment av flugrullar

I alla städer och orter som ligger nära vatten är flugfiske något som många utövar. Det har nästan blivit en folkrörelse där det är fler och fler som lär sig sporten och börjar utöva den aktivt. Och det är lätt att förstå. 

Även om man tar bort momentet där man fångar en fisk som man kan tillaga för att skapa en mycket god måltid, så är flugfiske välgörande och trevligt. Man möter naturen och kommer också gärna upp tidigt och får se solen gå upp. Dessutom får man upptäcka många vackra platser som man annars kanske hade missat. Och träffa många trevliga fiskare som man blir vän med.

 

Kampen om fisken

När man får en fisk på kroken så uppstår det alltid en kamp, som man förstås vill vinna. Därför är det mycket viktigt att man har rätt utrustning för den fisk man vill fånga. Flugrullar i Göteborg finns i en mängd olika versioner som passar för olika slags fiske och till olika slags spön. Den bästa framgången når man om man väljer ett helt set med utrustning som passar för det fiske man ska göra och dessutom för den person som man är. Det gäller längd, kunskapsnivå, högerhänt eller vänsterhänt och typ av fiske.

 

 

Rulla på bra

En bra flugrulle ska ha rätt motstånd och löpa på bra. Det är stor skillnad på äldre tiders flugrullar där man ofta kunde lägga mycket tid och energi på att reda ut det trassel som ofta uppstod. Men idag finns det en stor mängd finesser som gör att flugrullen nästan fiskar av sig själv. Givetvis är det skillnader i priser och modeller, men även de billigaste flugrullarna håller en mycket hög funktion och standard numera. Det underlättar flugfisket och gör att man också vill ut och fiska oftare och har roligare under fiskets utförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *