Fruktbudet ger energi på jobbet

28 september 2021
jonas olsson

Som ansvarig på jobbet vill man att de anställda ska må bra och vara pigga och alerta när de är på plats. För att få de anställda dit behöver de sova ordentligt, äta bra samt gärna motionera. Som arbetsgivare kan man försöka uppmuntra till det mesta på olika sätt utan att styra över deras liv.

De anställda vill inte känna sig livegna, utan uppmuntrade. Ett sätt att få in mer motion och välbefinnande är att se till att de använder sig av friskvårdsbidraget. Ett annat sätt är att uppmuntra en liten promenad på arbetstid, om det så bara är runt kvarteret. Det finns många sätt att få igång de anställda lite grand.

 

 

Fruktbudet räddningen när man behöver energi

Ytterligare ett sätt att få de anställda att må bra är att äta rätt. Självklart finns det plats för både fredagsfika och födelsedagstårta på jobbet, men däremot kanske det är någon som hoppar över frukosten. Någon annan har knappt tid att äta lunch för att det är för mycket att göra. En tredje får alltid en liten dipp på eftermiddagen. 

Kanske funderar du på tips vad man kan göra för att få upp blodsockernivån? Det är lätt att ta till godis för en quick fix, men lika fort som det går upp rasar blodsockret ner igen. Som komplement till kaffe och te kan man beställa en härlig fruktkorg varje vecka från fruktbudet. Att alltid ha fräsch frukt stående lockar de anställda att ta en näringsrik frukt när behovet av energi uppstår.

Ett tips är också att ha en mixer till hands nära frukten. Då kan man även att göra smoothies av frukten om man vill. Speciellt när frukten börjar få fläckar och en del inte vill äta den. Då kan man bara skära bort de fula bitarna och mixa ihop det till en ljuvlig fruktsmoothie.

Fler nyheter