Få en vältrimmad hjärna med hjälp av Rubiks kub

27 augusti 2020
Cecilia Olsson

Det är viktigt att träna sin hjärna för att den ska kunna fungera optimalt. Stimulans och vila är något hjärnan mår bra av och man bör därför se till att den får tillräckligt av både och. När man sover bearbetar hjärnan dagens intryck och händelser så att den kan vara pigg och fräsch till nästa dag.

Utan tillräckligt med god sömn blir man mindre stresstålig, ofokuserad och såklart trött. För att stimulera hjärnan finns det en hel del olika saker man kan göra, något som ofta är väldigt effektivt är att lära sig något nytt. Till exempel så kan man lära sig lösa en Rubiks kub, det stimulerar hjärnan och kan träna den att tänka mer logiskt och problemlösande.

En Rubiks kub går ut på att man ska få samtliga sidor på kuben att bli enfärgade. Har man köpt en helt ny kub så innebär det att man får vrida på delarna slumpmässigt så att de färgade bitarna blandas, för att sedan försöka återställa den till att ha enfärgade sidor igen. Det kan låta lätt men det kan krävas en hel del träning för att lyckas lösa kuben. Till exempel så tog det självaste skaparen av kuben, Ernő Rubik, flera veckor att lösa kuben första gången.

Det är viktigt att ha tålamod och skulle det vara så att man kör fast helt och hållet så kan man ta hjälp av en lösning. Genom att ta hjälp av en lösning så kan man få bättre förståelse hur kubens färger hänger ihop och därmed blir det lättare att lösa den. 

Det finns många olika sätt att lösa en Rubiks kub och man hittar väldigt många videos och texter på internet. Vill man ha hjälp på vägen till en enkel lösning så kan man söka lösning Rubiks kub. MasterCubeStore.se är en sida med enkla och bra videos som gör det lätt att förstå kuben och såklart även lösa den. Förutom det så har de också ett mycket stort utbud av olika Rubiks kuber samt andra IQ-utmaningar.

Fler nyheter