Dra till skogs på nästa kick-off eller styrelsemöte

07 augusti 2020
jonas olsson

Det finns alltid skäl att samla gänget. Efter en omorganisation med förändringar som ska sätta sig. Om det varit en tuff period eller om det finns något att fira. Ibland är det mest ekonomiskt att stanna på kontoret eller boka en närbelägen lokal. Både enkelt och smidigt. Men det finns också tillfällen när det är rätt att satsa lite mera.

Att åka en bit till. Att stanna en natt eller två, kanske på ett spa-hotell. Att både jobba och ha kul tillsammans. Att se något nytt. 

Sommar och vinter

Ibland undrar vi vart klimatet är på väg. Vad hände med barndomens soliga somrar och vita jular? Det beror naturligtvis på var vi befinner oss rent geografiskt. Men svenska inlandet bjuder ofta på tydligare årstider. Om vädret spelar roll; ta med kollegorna till ett spa- och konferenshotell i Tällberg vid Siljan.

På vintern snöskoteråkning och på sommaren svalkande bad i sjön. När ni inte sitter i mötesrum och diskuterar allvarliga frågor naturligtvis. När någon annan ställer fram kaffet och dukar buffén, så är det upp till gästerna att förbereda resten. Vad ska ni prata om och varför? 

Göra hemläxan

Även om ditt företag har god ekonomi så satsar alla kollegor av sin tid. Särskilt om ni är borta ett par dagar. Detta ska man ha respekt för. Det praktiska löser du med en kontakt här; https://akerblads.se/, men resten? Sätt ihop en grupp medarbetare som får resurser för att planera programmet, boka talare och aktiviteter. Vilka mål har ni med detta event? Vad ska ni ta med er tillbaka hem? På vilket sätt kan syftet backas upp av omgivningarna eller utbudet på plats? Att bygga upp gruppen med gemensamma aktiviteter är oslagbart. Det kan vara tuffa utmaningar ute i det fria, yoga, spa-behandlingar eller kanske matlagning inomhus. Vilka väljer du den här gången?

Fler nyheter