Doften av nybakat från ett bageri i Huddinge

17 maj 2022
patrick pettersson

advertorial

Ingen har väl undgått hipstersvängen som rått under en längre tid. Är det inte ölbryggande så är det surdegsbröd som ska bakas. Att baka hemma kan vara ljuvligt och helt underbart men när i tidspusslet ska man hinna med det? Sätta en deg på jäsning innan man själv slocknar framför tv:n i soffan kommer att resultera i en överjäst deg.

Då är det ju både tur och underbart skönt att det finns ett bageri i Huddinge som man kan handla nybakat hos. Att gå förbi utanför helt oberörd är lönlöst. Det finns så många ljuvliga dofter som sipprar ut från bageriet. Även om magen är proppmätt efter en lunch på stan så kan doften av en nybakad kanelbulle få det att kurra. Kanske är det läge att smita in för en liten fika med nybryggt kaffe och en bulle innan man ska vidare.

 

Konditori

 

Ljuvliga bakverk och matbröd från ett lokalt bageri

Att köpa hem och avnjuta ett bakverk eller en god kvällsmacka på nybakat bröd är en vardagslyx man kan unna sig. Det finns både bakverk och matbröd för alla smaker. Ibland är det bakverk som är i säsong som semlor eller vörtbröd, men en del klassiska bakverk finns året om.

Ett tips är att planera en frukost hemma för bästa kompisgänget. Lägga upp ljuvliga pålägg på fina fat, olika sorters yoghurt och müsli och givetvis nybakat bröd. För att få nybakat bröd kan man ringa till bageriet någon dag innan och boka. Sedan är det bara att dyka upp en liten stund innan frukosten och hämta beställningen.

Vem vet, kanske det är läge att lyxa till frukosten lite extra med några bakverk också. Några ljuvliga croissanter, bullar eller en tårta som avslutning på frukostmyset. Det kan bli en ny trend att äta frukost hos varandra med nybakat bröd.

Fler nyheter