Bokföring och redovisning behövs

Bokföring är inte bara ett nödvändigt ont. Det är många företagare som känner sig inklämda i redovisningens krav och regler, men så behöver det inte vara. Redovisning är också en möjlighet att få samlad översyn över företagets verksamhet och resultat. En analys av bokföringen kan ge en fingervisning om hur företaget kan utvecklas och bli mera lönsamt. Man kan titta på detaljerna, vilka kostnader man kan skära ner på. Man kan också räkna på vinstmarginalen för olika produkter. Bara för att man följer bokföringslagen, betyder det inte att man är förbjuden att ta ut svängarna. Man har bara regler och riktlinjer för hur det ska gå till. Bor du runt huvudstaden, anlitar du helt enkelt en expert på redovisning i Stockholm.

 

En perfekt revisor

Många företagare vill ha tips om hur man kan göra avdrag på smartaste sätt, och självklart ska en revisor tala om vilka möjligheter det finns. En revisor fortbildar sig inom sitt område för att hålla sig uppdaterad om lagändringar och nya möjligheter. Därför är det smart att anlita en redovisningsbyrå, så att man kan dra fördel av nya regler. Det är svårt för en privat företagare att hänga med i alla lagar för till exempel utdelning och skatt på vinsten, och det är bra att få tips på vad som fungerar och varning för vad som inte gör det.

 

 

Den dagliga bokföringen

Den dagliga bokföringen är ett lagkrav, och dessutom måste man hålla reda på lönedatum, dagar för moms, skatt och arbetsgivaravgifter. Med viss regelbundenhet ska myndigheterna ha sina blanketter, som numera fylls i direkt via internet. Att betala skatt och moms på rätt datum är en nödvändighet, annars tillkommer stora extrakostnader. Det är alltså fullständigt meningslöst att slarva med dessa datum, för det kostar bara pengar. Vill du inte göra jobbet själv är det smart att anlita en redovisningsbyrå.