Ändlösa timmar av sexsträngad inspiration

14 maj 2020
Mikael Barani

Vilka gitarrhjältar är det som en gång i tiden inspirerade dig till att börja lira? Kanske inspirerar de dig än?
Många av oss spendera ett oändligt antal timmar inne på våra barn- och ungdomsrum lirandes till våra favoritmusiker. Man liksom bara jammade på och hängde med i musiken.

Det kändes som om att man hade all tid i världen där man stod och bara följde med i känslan. Låtarna var ett språk som talade till en, och man svarade genom att låta fingrarna vandra över gitarrhalsen.

Vi som minns hur det var på den gamla tiden tiden vet att det minsann inte fanns några smidiga lösningar för att beställa nya gitarrdelar. För förr eller senare började man ju utveckla sitt eget sound. Det innebar också att man började förstå mer om vad som var möjligt och inte möjligt med just den gitarren som man hade i sin ägo.
Nu kan man ju lira ett solo med ena handen samtidigt som den andra klickar hem nya prylar från DanGuitar. Dagens kids förstår helt enkelt inte hur lyxigt de har det.

Samtidigt så erbjuder ju DanGuitar en fysisk butik i Grenå i Danmark, precis som det var när på den där ”gamla goda tiden”. Då kan man lugnt strosa omkring inne bland instrument och tillbehör och vara njuta av en riktig musikaffär.

Det gäller att ta vara på just denna fysiska aspekt eftersom personalen sitter inne på en massa information som bara kommer fram i den miljön. 

En sak som fortfarande är densamma är den kärlek som musiker har till sitt hantverk. Visst, det är lite svårare att vara band idag. Från den rörelse som fanns under stora delar av 1900-talet, framför allt den andra halvan, är det idag främst programmerad musik som gäller.
Dock handlar ju inte allt om att bli stor. Ofta räcker det med kärleken till musiken.

Fler nyheter