Viktigt att göra en ordentligt brandtätning

30 april 2022
william eriksson

Vi lever bara en gång. Det livet vi lever ska vi leva, vi ska inte vara rädda för att leva det, men vi ska vara försiktiga. För en del är det svårt att inte bli begränsad i hur man lever sitt liv. Rädslor sätter stopp för vad man kan göra, trots att livet är här och nu och det inte finns någon anledning att vänta. En sak som många är rädda för är just bränder. Det är samma sak varenda gång man ser att det brinner, det är skrämmande och så smärtsamt. 

Det är så många som blir drabbade av bränder och det är nog ingen som inte lider med dem. En del förlorar hela sina hem, men andra förlorar även liv. En brand tar ingen hänsyn, den slukar allt i sin väg. En byggnad utan ett brandskydd slukas snabbt av eldens lågor. Men har man däremot ett bra brandskydd så kan man också både bromsa och eventuellt lyckas släcka branden. En brandtätning kan vara din räddande ängel. 

 

brand

 

Vad innebär brandtätning?

När man var och varannan dag hör om bränder som härjar så undrar man nästan varför inte alla har ett skydd. Eller har de ett skydd och det kanske är tack vare det som människorna tog sig ut? Oavsett vilket, har du inget brandskydd så bör du skaffa det. Det finns ingen bra anledning alls till varför man inte ska ha ett brandskydd i hemmet.

Med hjälp av brandtåligt material som till exempel stenull, eller en kräm som man ofta har till brandtätningen, så isolerar man. Det är inte riktigt så enkelt som det är sagt. För ska det fungera så måste det göras helt komplett. I annat fall kan det bli att du får en falsk trygghet och det är verkligen inget man vill riskera hem och liv på.

Fler nyheter