Skydda hud och interiör med solfilm

15 april 2020
Cecilia Olsson
Skydda hud och interiör med solfilm

Att skydda sig mot solen är något som är mycket viktigt för att undvika skador i och på huden. Man bör skydda sig med solkräm, kläder och huvudbonad när man vistas i starkt solljus och allra helst ska man hålla sig undan solen helt under timmarna på dagen då den är som starkast. Något annat som är bra att göra för att skydda huden mot skadliga UV-strålar är att applicera solfilm på fönster i hemmet och på bilens rutor. Det gör även att man håller en behagligare temperatur samt skyddar interiör från att bli solblekt. Väljer man tonad eller mörk solfilm kan man dessutom skydda från insyn. 

Solfilm är en slags plastfilm som kan komma i genomskinlig form eller i flera olika färgtoner. Solfilm har funnits i decennier men har med tiden blivit mer formbart vilket gör att resultatet också blir snyggare. Det skyddar mot skadliga UVA och UVB strålar, upp till 99% av strålningen blir avvisad, vilket är till fördel både för människor och inredning. Förutom skyddet det ger så skapar solfilmen även en behagligare miljö att vistas i. Under sommarhalvåret kan solen steka in genom fönstret och göra att bilen eller hemmet känns som en bastu, med solfilm kan man på ett enkelt sätt få ner temperaturen till en behagligare nivå. 

Det är viktigt att välja solfilm av hög kvalitet istället för budget varianter då de inte är lika lätt att forma, de har ofta inget repskydd eller blekskydd och det kan ofta uppstå sprickbildningar i filmen. Best of Wrapping är ett företag som levererar produkter av högsta kvalitet och ger varje kund ett personligt bemötande där behov sätts i fokus. Företaget grundades år 2017 och erbjuder kunder foliering, solfilm, dekaler och personliga tryck. Läs mer på http://bestofwrapping.se/solfilm-40109685.

Solfilm är en smidig och smart investering för att skydda hud och inredning från solskador.

Fler nyheter