Pumpar och pumpservice i Örebro

21 februari 2022
patrick pettersson

advertorial

Pumpar har ett brett användningsområde och är perfekta för att tömma och flytta olika typer av vätskor från stora tankar, dunkar, mindre behållare och fat. Pumpar används vanligtvis inom industrin och då främst inom livsmedelsindustrin och den kemiska industrin. Den som någon gång varit på en bondgård och sett kor mjölkas har säkert också sett mjölken transporteras iväg genom rör till en stor uppsamlingsbehållare. Detta hade inte kunnat ske utan en pump.

Det finns flera olika typer av pumpar på marknaden avsedda för lite olika vätskor. I den kemiska industrin är det inte ovanligt att man använder sig av starka och frätande vätskor. Detta ställer extra höga krav på den pump man använder. Materialet den är tillverkad i måste först och främst tåla den frätande vätskan utan att påverkas negativt. Men systemet måste även vara slutet och det får inte förekomma någon risk för läckage. Detta för att säkerställa att de personer som arbetar med pumparna inte kommer till skada.

 

pumpservice - pumpar Örebro

 

Få hjälp med att hitta rätt pumpsystem till företaget

Många pumpar drivs av tryckluft eller elektricitet, men det finns även helt handdrivna pumpar. Ska man använda sig av en handdriven pump är det viktigt att den är ergonomiskt utformad och monterad i rätt höjd. Annars finns det risk för belastningsskador och olyckor. För att hitta rätt pump för sin verksamhet måste man vända sig till ett företag som är specialiserade på olika typer av pumpar och pumpservice.

Viktigt med regelbunden pumpservice

Det är alltid bra att välja ett företag med ett så brett sortiment som möjligt som även lagar pumpar och utför pumpservice i Örebro. Då kan de ta fram den bästa lösningen för företaget och även se till att pumparna får regelbunden service. Detta är viktigt för att undvika att pumparna går sönder och för att slippa kostsamma avbrott i produktionen.

 

Fler nyheter