Investera i en värmepump

Att bli husägare är för många en dröm som går i uppfyllelse. Om man köper ett nytt hus och ska välja uppvärmningslösning ska man tänka på att den direktverkande elen ofta är dyr. Är huset nybyggt och bra isolerat så är det såklart en stor fördel men det kan ändå blir dyrt under de allra kallaste vintermånaderna. Ett bra komplement eller en lösning istället för direktverkande el är att installera en värmepump. Det finns en rad olika värmepumpar, som hämtar sin energi ur helt naturliga källor som berg, vatten, sjö och luft. Väljer man att installera en värmepump så sänker man inte bara sina uppvärmningskostnader utan man gör också en tjänst för miljön. 

 

Att köpa och installera en värmepump kostar naturligtvis pengar just vid köptillfället men man ska tänka på att det är en investering som betalar sig när man slipper betala dyra uppvärmningskostnader. En värmepump höjer också värdet på huset, om du någon gång skulle sälja det. 

Det finns både många märken och återförsäljare på marknaden idag. Om du letar värmepumpar i Hultfreds kan du vända dig till Crilles VVS. De är inte bara återförsäljare utan installerar även värmepumparna och underhåller dem, vilket gör att du bara behöver vända dig till en enda firma. Om man är osäker på vilken värmepumpslösning som passar bäst för hushållets behov är det bra att föra en dialog med säljaren. De har ofta gedigen kunskap och vet vad man ska tänka på. Vad som styr vilken värmepump man ska välja är flera punkter. Dels beror det på hur markförhållandena ser ut. Har man en liten tomt kanske man inte har möjlighet att gräva för jordvärme till exempel. Vad man väljer beror också till stor del på hur mycket man vill ha ut av sin värmepump samt hur mycket man är beredd att investera i den.