Därför behöver du tredjepartslogistik i ditt liv

advertorial

Av någon anledning verkar logistik och förvaring vara återkommande problem. Det finns alltid för mycket grejer. Eller för lite plats. Eller en kombination av de båda faktorerna. Hur som helst. Det behöver inte vara det där återkommande problemet som du upplever att det är. Det som kallas för tredjepartslogistik, ofta förkortat 3PL, löser ditt moment 22 av att ha för mycket grejer på för liten yta. Eller för liten yta för alla dina grejer.

De som arbetar med tredjepartslogistik vet vad dina prylar betyder för dig. De förstår att du vill kunna lämna dem på ett ställe där du vet om att de är i säkert förvar. För det är ju trots allt inte skräp du lämnar in för förvaring. Det är ju faktiskt prylar som du kommer ha användning av. Du har bara inte plats för att förvara dem själv. Just nu. Tredjepartslogistiken är ofta en tillfällig lösning, men som såklart kan vara permanent om det fungerar bra även långsiktigt.

 

 

Så fungerar en lyckad tredjepartslogistik

Vad som karaktäriserar en bra lösning inom tredjepartslogistik är ofta förtroendet. Du måste kunna lita på att de som förvarar alla dina prylar också gör det så gott de kan utifrån sina förutsättningar. Du vill inte komma tillbaka till ditt lager en månad senare och upptäcka att alltihop är stulet. Det är exakt det du vill undvika. Och det är exakt också därför du ska använda dig av just 3PL. Det är då den risken är som minst.

En annan sak som också bidrar till en bättre upplevelse av logistiklösningar är om parten du anlitar även sysslar med till exempel transport. För dig som säljer och levererar varorna som du lagrar kan det vara en oerhört nyttig lösning. Då kan du sköta allt administrativt hemma från kontoret, medan den tredje parten sköter förvaring, packning och leveranser.