Dags för nya rör?

11 augusti 2019
patrick pettersson
Dags för nya rör?

Rör är något som finns överallt, men för det mesta ser vi dem inte. I en vanlig villa finns det massor med rör av olika typer, som vi oftast inte ens tänker på. Det är vattenledningar, avloppsledningar, rör till värmesystem och annat. Inom industrin finns ofta ännu fler rör, det kan röra sig om fjärrvärmeanläggningar, gasledningar och processledningar till exempel. Gemensamt för alla typer av rör, oavsett vad de används till, är att de måste vara täta. Ett enda läckande rör, om det så bara läcker någon droppe, kan få katastrofala konsekvenser. Tänk dig ett läckande rör under badrumsgolvet, eller ännu värre en läckande gasledning…

 

 

Risk för läckage i skarvar

 

Det finns riktigt långa rör, men inget rör är tillräckligt långt för att man ska klara sig med ett enda. För alla typer av rördragningar måste man skarva ihop rören på något sätt, genom lödning, licenssvetsning eller något annat. Det är där i skarven och i partier som böjts, eller bockats som det heter, som risken för läckage är störst. Därför är det jätteviktigt att anlita proffs för all slags rördragning Välj ett företag som har stor kunskap och erfarenhet, gärna med lite bredd inom smide, svets och stål. Ett sådant företag är CSSAB, de sysslar med rördragning i Jönköping.

 

Förebygga dyra skador

 

Om du anlitar en firma med bred erfarenhet kan du vara säker på att få rätt rör, rätt dragna. De informerar om vilken typ av rör som passar bäst, fördelar och nackdelar med olika material, och förstås kostnaden. Dessutom känner de till alla risker och fallgropar, och vet hur man på bästa sätt undviker dem. Det gör att du kan känna dig lugn med att dina nydragna rör ska fungera för lång tid framåt. En annan orsak att välja ett professionellt företag är att du får garanti på arbetet, vilket är en stor trygghet.  

 

Fler nyheter