Bygglov när du ska byta färg på fasaden

Det är inte bara när man ska bygga nytt eller bygga till som ett bygglov kan behövas. De allra flesta gånger behöver man också ett bygglov när man ska göra andra utvändiga förändringar, som att byta färg på fasaden till exempel.

Att söka bygglov kan låta krångligt men vet man vad som gäller och hur man ska gå tillväga är det ingen svår sak. Man ska också tänka på att vara noga med att lämna in alla handlingar från början, då går ansökan ofta mycket snabbare att gå igenom och du får fortare ett beslut. Om alla handlingar däremot inte finns med kommer du få komplettera med dem och det kan hända att tiden för ärendet förlängs.

När man bestämt sig för att göra en förändring på huset vill man kanske sätta igång så snart som möjligt. Har man dessutom hantverkare som står och väntar är det ännu viktigare att bygglovet finns klart och godkänt när du bestämt tid med hantverkaren. Om bygglovet inte är klart när det är tänkt och hantverkarna kan sätta igång, åker de kanske på ett annat jobb istället och då kan man få vänta tills de har tid nästa gång. 

 

Det finns en bra sida att använda sig av när man ska se vad som gäller när man ska ändra färg på sin fasad. Sidan heter hus-bloggaren.se och här har de samlat massor av matnyttig information om ämnet. Här skriver de bland annat om att det finns vissa undantag för när man inte behöver söka bygglov. Undantaget gäller för en – och tvåbostadshus som vetter mot en kringbyggd gård. När det kommer till att byta kulör på fasaden finns det undantag och det är när det kommer till en- och tvåbostadshus. Undantaget gäller för fasader som vetter mot en kringbyggd gård. På sidan och i sin artikel berättar de om vad som menas med en kringbyggd gård. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *