Allt du behöver veta om bröstlyft: Typer, metoder och mycket mer!

05 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

Bröstlyftsoperation

Ett bröstlyft, medicinskt kallat Mastopexi, är ett kirurgiskt ingrepp för att höja och omforma hängande bröst. Det kan också minska areolans storlek (den mörka huden som omger bröstvårtan). Bröstlyft utförs vanligtvis på kvinnor som har förlorat bröstvolym och elasticitet efter förlossning eller viktminskning. Om du överväger bröstlyftsoperation kommer den här artikeln att ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

bröstlyft

https://www.proformaclinic.se/plastikkirurgi/brostlyft

Välj rätt operationstyp för dig

Det finns tre huvudtyper av bröstlyft:

– Halvmåne: Detta är ett minimalt invasivt ingrepp som endast innebär att man gör ett snitt längs den övre halvan av brösthålan.

– Vertikalt lyft: Denna metod, som också kallas ”lollipop lift”, innebär att man gör ett snitt runt areola och neråt i en rak linje.

– Inverterat T: Detta är det mest invasiva bröstlyftsförfarandet och innebär att man gör snitt runt areolan, längs bröstet i en vertikal linje och längs bröstets veck.

Metoden för bröstlyftsoperation bestäms av din kirurg utifrån följande faktorer:

– Storlek och form på dina bröst: Storlek och form på dina bröst

– Mängden bröstvävnad som ska avlägsnas

– Graden av ptosis (hängande bröst)

– Hudens kvalitet och elasticitet

– Dina personliga preferenser.

De flesta bröstlyftsoperationer utförs under allmänbedövning och tar två till tre timmar. Du kommer troligen att uppleva en viss smärta och svullnad efter operationen, som avtar efter några dagar. Du kommer också att behöva bära en kirurgisk behå som stöd under läkningsprocessen.

bröstlyftsoperation brukar anses vara ett säkert ingrepp med låg risk för komplikationer. Som med alla operationer finns det dock vissa risker, bland annat infektion och blödning. Du bör diskutera alla risker och fördelar med en bröstlyftsoperation med din kirurg innan du fattar ett beslut.

Om du funderar på bröstlyftsoperation hoppas vi att den här artikeln har gett dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Tack för att du läste!

Fler nyheter